maanantai 9. tammikuuta 2012

mun peli, mun säännöt

En oo koskaan aikaisemmin ollut missään lakossa varsinaisesti. Tupakkalakkoa ei lasketa, koska se ei ollut lakko vaan lopetus. Siksi tämä tammikuun herkkulakko onkin ollut vähän turhan paljon mielessä. Olen sitä mieltä, että mitään ei saisi kieltää itseltään kokonaan, vaan kohtuus kaikessa.
Viikonloppuna teinkin sääntömuutoksen mun tammikuun herkkulakkoon. Herkkulakko karkkipäivällä :) Eikä mitään mutinoita siellä, mun lakko, mun säännöt :P

Pidin kumminkin herkuttelun aisoissa, laskin kaikki ja söin vain 22kpl irtokarkkeja, se on mulle tosi vähän :D Mies söi loput, sillä on kuulemma massakausi. Eli ei paha, parempi niin, että ei kiduta itseään, mutta ei vedä överiksikään.

Muuten syömiset meni suht mallikkaasti, viikonloppuna tosin tuli syötyä siipiä (ei lasketa herkuksi ;)) ja sunnuntaina tuhdisti possua kermakastikkeella...

Perjantai-iltana iltalenkillä näytti tältä.
Liikunnat viime viikolla menivät kertamääräisesti tosi hyvin, työviikko oli sen verran kevyt. Lajien vaihtelevuus voisi olla parempi, sitä lihaskuntoa voisi harrastaa myös... Mutta kun se on niiiin paljon helpompi lähtee lenkille ku salille :D
Paino oli perjantaina pari kiloa vähemmän kuin viime viikon maanantaina, eli pahimmat nesteet oli lähteneet kropasta. Mutta silti painoa oli 1,5 kiloa enemmän kuin ennen joulua. Mikä on ehkä huono vertailukohta, koska ennen joulua kokeilin gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota avuksi nivelsärkyihin, ja se nyt arvatenkin tekee ruokavaliosta aika suppean ja näin ollen painokin laski kohisten.

6 kommenttia:

 1. Mä en myöskään suostu enää tuollaisiin totaalikieltäytymisiin. Musta on parempi, että saa sen yhden karkkipäivän tai silloin tällöin napsii jotain jos joku tarjoaa niin siitä ei tuu liian suuri pakkomielle. Itse oon nyt yrittäny myös jättää yhteen päivään herkut, mutta en syyttele itseäni jos vaikka töissä otan pöydältä yhden karkin kun niitä on tarjolla. Se nyt ei paljoa tee. Tärkeämpää on mitä muuten syö.

  VastaaPoista
 2. Toi on kyl ihan fiksua pitää karkkipäivä ku kieltää iteltänsä kaikki. Tulee jotenki pärjättyä herkkuhimonki keskellä ku vaan ajattelee et "noh hei ens lauantaina(tms) saan sitte hyvällä omalla tunnolla syödä karkkia!"
  Mullon vanha ruokalista ravitsemusterpalta jossa on suosituksena "herkkuja kohtuudella päivittäin". Omistan myös "herkkulistan" josta voi kattoa esimerkki herkkuja ja niiden annoskokoja. Irtokarkit on myös listassa (50g/päivä) ;)
  Eipä noi 22karkkia varmaan sen enempää ole(riippuu toki karkeista :D).

  Ku osaiski syödä herkkuja kohtuudella jokapäivä ;P Siks tommoset karkkipäivät sopii mulle(ja vissiin aika monelle muulle!) paremmin :)

  Tsemppiä, vaikket sä näytä sitä kummemmin tarvitsevan ku sulla menee niin hyvin! Liikuntahullu<3

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä, noin kannattaa kyllä tehdä. Mulla kans vaan se ongelma, etten oikein osaa kohtuudella herkutella...

  VastaaPoista
 4. Niin komppaan edellisiä: kohtuus on parempi kuin totaalikieltäymys. Elämä ilman herkkuja on tylsää :). Hienosti sulla on kuitenkin viikko mennyt ja tulosta on syntynyt. Upeeta!

  VastaaPoista
 5. Auttoiko se gluteeniton ja maidoton nivelsärkyihin? Musta on mielenkiintoista, että gluteenitonta ja maidotonta pidetään jotenkin suppeana ruokavaliona, en oo itse koskaan kokenut niin. Enkä missään tapauksessa ole laihtunut! Toisaalta olenkin lapsesta asti tottunut kyseisiin rajoitteisiin. Monessa tuotteessa voi valita glut&maidoton-version. Näin aikuisena mun ei tarvitse noudattaa ihan niin tiiviisti rajoituksia vaan syön "kiellettyjä" aineita ja kärsin sitten seuraukset. Useimmiten se on sen arvoista. :) Laihdutuksen ja urheilun kannaltahan hankalinta on saada proteiinia ilman liha- ja maitotuotteita (olen myös kasvissyöjä), toisaalta gluteenittoman takia monet hiilihydraattiset on joka tapauksessa vähemmistönä ruokavaliossa.
  Sekavaa pohdiskelua taas.

  VastaaPoista
 6. Joo, siksi mä sen herkkulakon lopetinkin, en tiedä miksi edes aloitinkin, kun tiesin, että mitään ei saa itseltään kieltää :)

  Unelma, et uskokaan millainen ähmijä mä olen oikeasti. Olen sellainen, anna pikkusormi, vien koko käden ja karkit siitä :D
  Ja kaikenlisäksi teen sen sillä tavalla, etten sitä määrää edes huomaa, jos on illaksi ostettu leffakarkit, käyn pitkin päivää vähän väliä napsimassa yhden jos toisen sieltä pussista, eihän niitä lasketa ku vähän napsii, ja sitten vielä illalla syön hyvällä omalla tunnolla karkit leffaa katsoessa, jos niitä on viel jäänyt... :D Että kohtuutta opetellessa täälläkin.

  Kerttu, ei se oikein auttanut, mutta en noudattanutkaan sitä kuin muutaman viikon, kun tuli joulu ja jouluherkut ;) Kuulemma sitä saattaisi joutua muutaman kuukaudenkin noudattamaan, että saisi nivelvaivoihin avun.
  Lomalla nivelsäryt helpottivat, johtui varmaankin lomasta, joten en sitten joulun jälkeen "jaksanut" enää aloittaa sitä ruokavaliota. Nyt tosin eilen oli ensimmäinen työilta loman jälkeen, ja jalat olivat ensimmäistä kertaa joulun jälkeen kipeät. nice.

  En mä loppujen lopuksi sitä älyttömän rajottavana ruokavaliona pitänyt, kun ei miettinyt mitä EI SAA syödä, vaan mitä SAA syödä :)

  Ongelma alkuun oli aamupalat/välipalat/iltapalat. Ennen söin leipää, sitten kun karppasin, korvasin leivän maitotuotteilla (rahka, maustamaton jugu). Ennenkuin sitten löysin gluteenittoman näkkärin (leipiä en ikinä raaskinut ostaa) ja soijatuotteet, sitten opin soveltamaan ruokien kanssa :)
  Proteiinin saanti oli vähän juu ongelma, samoin mietin rasvojen ja kalsiumin saantia.

  Mutta jotenkin en saanut kaloreita ilmeisesti niin ylös kuin ennen, koska se paino putosi vaan, vaikka en suuremmin katsonut mitä suuhuni laitoin, kunhan se oli maidotonta ja gluteenitonta :D

  VastaaPoista