keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Siemennestetutkimuksen tulokset.

Reissusta on kotiuduttu, tämä päivä parannellaan vielä aikaerorasitusta kotosalla :) reissu oli mahtava, Amerikkaan on päästävä uudelleen!

Reissun aikana oli tullut simppatestin tulokset.

Näytteen ulkonäkö (viitearvo)

Agglutinaatio 0
MAR-testi Neg (<10%)
Kiinteys Ei
Round solut 2x10(potenssiin6)/ml (<1x10(potenssiin6)/ml)

Siittiöiden määrä

Tilavuus 2ml (>1,5ml)
Siittiöitä 46x10(potenssiin6)/ml (>15x10(potenssiin6)/ml)
Kokonaismäärä 92.00x10(potenssiin6) (>39x10(potenssiin6))

Siittiöiden liikkuvuus

A. Nopeat, suoraan 2%
B.Hitaat 66%
A+B 68% (A+B>32%)
C.Paikallaan liik. 5%
D.Liikkumattomat 27% (<60%)

Siittiöiden muoto

Tässä kohtaa kaikki kohdat oli tyhjänä. ???

Raportti ja diagnoosi

Lausunto: tässä näytteessä siittiötiheys, siittiöiden kokonaismäärä ja siittiöiden liikkuvuus ovat normaalit. Siittiövasta-ainetesti (MAR-lcG) on negatiivinen.

Tämän analyysin perusteella hedelmöittämiskykyä voidaan pitää hyvänä.

Oletin tulosten olevan toisenlaiset, noilla elämäntavoilla. Toivoinkin, että miehen elämäntapamuutoksella (alkoholin vähentäminen, tupakoinnin lopettaminen), olisi meidän lapsensaantiongelmat korjattu. Ja kummastuttaa tyhjät kohdat "siittiöiden muoto"-kohdassa?

Jännittää mennä ensi viikolla polille, mistä se vika löytyy. Löytyykö ollenkaan? Jos mun kierto on säännöllinen, ovulaatio testien ja oireiden perusteella tapahtuu ja sperma normaalia, ni missä vika? No, tämän takiahan hoitoihin hakeudutaan.

Tämä kierto meni yrityksen osalta ohi, ovulaatio tapahtui reissun aikana, eikä matkajännitykseltä fiilistä seksin harrastamiseen juuri ennen matkaa ollut.

Alla kuva menomatkalta, Grönlanti näytti aika huikealta :)

6 kommenttia:

 1. Hmm aika jännä kyllä kun niihin ei oltu mitään merkattu. Kai ne sitten oli vaan ihan normaaleja siittiöitä... Muuten lukemat näyttäs ihan normeilta. :)

  VastaaPoista
 2. Täytyy polilla kysyä, onko siihen joku syy, vai pitääkö soittaa ihan sinne testin tehneelle yksityiselle..

  VastaaPoista
 3. Ksikkea hyvää sinne polikäynnille! : ) Normaali tulos on aina hyvä lähtökohta jatkotutkimuksille ja mahdollisten hoitojen onnistumiseen. Hyvillä fiiliksissä siis sinne polille : )

  VastaaPoista
 4. Se voi olla, että miehen elämäntapamuutos muuttaa spermaa juuri sen himpun verran mitä te tarvitsette raskautumiseen. On tietysti turhauttavaa, jos kummassakaan ei ole vikaa eikä mitään voi korjata omalla toiminnalla eikä lasta kuulu, mutta se antaa myös valtavasti toivoa! Teillä on täydet mahdollisuudet saada lapsi, oikea aika ei vain ole vielä ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, viimeinen lause putosi kommentista pois jostain syystä. Siispä vielä erikseen Tsemppiä jatkoon, seurailen ja pidän peukkuja puolestanne!

   Poista