torstai 14. maaliskuuta 2013

Ensimmäinen käynti lapsettomuuspolilla.

Tänään oli eka vierailu polille. Jännittämään ei juuri kerennyt, juoksin autoon suoraan töistä kesken kiireisen työpäivän, ehkä pieni jännitys tuli odotushuoneessa, mutta sekin suli pois kun huoneeseen päästiin.

Lääkäri kyseli ensiksi miehen tiedot, ja mainitsi alkoholinkäytöstä, mutta ei alkanut sen enempää saarnaamaan, koska siemennestetutkimus oli normaali. Se tyhjä kohta testituloksissa mitä viimeksi pohdin, "siittiöiden muoto", johtui siitä, että sitä ei enää tutkita, sillä ei ole niin väliä.

Minunkin esitietokaavake käytiin läpi ja katsottiin ultralla munasarjat. Ja ihanastihan sattui just oleen kp2.. Kaikki oli kunnossa, jonkun pienen vaarattoman myooman se kohdun seinästä löysi, mutta ei pitäisi vaikuttaa tähän juttuun.
Eli seuraavaksi aukiolotutkimus, joka pitäisi tehdä kp5-10, aluksi lääkäri epäili ettei aikoja näin pian ole, menisi seuraavaan kiertoon. Mutta hoitaja löysikin yhden ajan ensi viikon maanantaille, joten saadaan hoidettua se jo tässä kierrossa! Ja verikokeet olisi hyvä tehdä kierron alussa, ne saan jo huomenna otettua. Eli homma lähti heti rullaamaan :)
(jännittää tosin mitä verikokeet tuo tullessaan, iloinen olen, että keliakiakin testataan, pieni epäilys siitä on herännyt viime päivien aikana. Nimenomaan ihokeliakiasta, selittäisi ehkä kummallisen ihottuman kyynärpäissä, nivelkivut ja mahdollisesti lapsettomuuden. Hmm.)

On jotenkin huojentunut olo, sai asiat eteenpäin. Ja niin mahtavaa, että tutkimukset saadaan heti tästä kierrosta käyntiin. Ai miten niin kärsimätön luonne? Ja mies on ihana, tukee ja nyt jotenkin ehkä taas konkretisoitu sille tää "proggis". Että tässä on tosiaan joku tavoite johon pyritään :)

4 kommenttia:

 1. Onpa tosi hieno juttu, että sattui tuo ensikäynti just kp2 kohdalle, niin saatte monta asiaa tässä kierrossa liikkeelle! :)

  VastaaPoista
 2. Oi vitsi mitä tuuriakin että hommat lähti noin tehokkaasti eteenpäin! :) Tosi hieno juttu!

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että homma alkoi luistamaan noin hyvin!! Ja hyvä, että pohditaan monia asioita, keliakiahan saadaan yleensä kuriin ruokavaliolla (jos nyt niin olisi) ja taas yksi asia on saatu parempaan tilaan raskautta ajatellen : ) Kaikkea hyvää maanantain tutkimukseen!

  VastaaPoista
 4. Tyttöankka, no joo, ei se ollutkaan niin huono juttu. Kyl sitä pienet kopeloinnit vuotavana kesti, ku sai näin nopsasti kaikki alkuun :) eikä muuten maininnut mitään meidän seksinharrastamistahdista, ei meilläkään pupustella joka päivä, lomakkeeseen kirjoitin 1-3krt ovulaation aikaan :D

  Maria, joo, tuuria tais olla :)

  Blueberry, mä nyt toivon kovasti että olisi se keliakia, että jos tän kaiken, nivelvaivat ja lapsettomuuden, saiskin kuntoon pelkällä ruokavaliolla!

  VastaaPoista