maanantai 18. maaliskuuta 2013

Aukiolotutkimus.

Aukiolotutkimus tehty!

Menin yksin polille, miehen ollessa työreissussa tänään. Jännitti. Särkylääkkeet oli otettu.
Lääkäri oli murtaen suomea puhuva, erikoistuva lääkäri. Siinä vähän juteltiin, kiertopäivistä ja muusta. Verikokeista tulokset oli tullut kaikista muista paitsi keliakiasta ja testosteronista, ne oli ok. Ja sitten pöydälle, lääkäri vakuutti, että tämä ei satu paljon. Katetrin laitto nippasi vähän, sit vähän enemmänkin. Kysyi jostain eroosiosta/haavasta kohdunkaulassa, onko papa-koe otettu milloin?

Nesteen lähtiessä virtaamaan, kipu yltyi ja en pystynyt olemaan kiroamatta, itkemättä, vaikertamatta. "Minun täytyy nyt hakea toinen lääkäri kun sinä ei pysty kestämään", ja otti katetrin pois. Itku yltyi, olisin niiin halunnut kestää kivun. Enkä minä sille mitään voi, että sattuu, enemmän kuin mitkään menkat ikinä. Lääkäri tuli, hoitaja perässä. Hoitaja silitti olkapäätä, hymyili ja sanoi hiljaa, "koita jaksaa."
Tämä uusi lääkäri laittoi katetrin ja keskustelusta päätellen vähemmän nestettä siihen palluraan joka pitää katetrin paikallaan, kipu oli tällä kertaa siedettävä. Se eka lääkäri kysyi kohdunkaulan eroosiosta, johon tämä toinen lääkäri vastasi, että näyttää ihan hyvältä.
Vesi lähti kiertämään, ja ilmestyi nätisti ensiksi oikealle puolelle ja sitten vasemmalle. Ilman kipua. Vielä vähän itketti, helpotuksesta tosin.
Tämä onnistuneen tutkimuksen tehnyt lääkäri kertaili vähän, mitä seuraavaksi, ja jätti mut ekan lääkärin kanssa. Tämä lääkäri haluaisi kumminkin että papakoe otettaisiin (vaikka se on otettu viime toukokuussa), ei tajunnut että siihen tarttee lähetteen yms. Käski mennä omalääkärille ja hakea lähete.
Sain reseptin Clomifeneihin ensi kiertoon ja ohjeet kotiyhdyntöihin, näin mennään 2-3 kiertoa.

Kysyin vielä hoitajalta, että menenkö sinne papaan, kumpaa lääkäriä uskon, jos se "oikea lääkäri" oli sitä mieltä, että kohdunkaula näyttää hyvältä. Hoitaja sanoi, että usko vaan sitä oikeaa lääkäriä, papa voidaan ottaa polilla myöhemminkin jos tarve.
Itku oli herkässä hoitajankin penkissä, otti yllättävän koville tuo tökerö lääkäri. Takaisin koulun penkille en enää kyennyt.

Tämä erikoistuva lääkäri soitti vielä minulle äsken ja tarjoutui ottamaan papan huomenna gynellä, hän olisi siellä paikalla. Kieltäydyin, vetosin työkiireisiin. Kehotti menemään omalääkärille hakemaan lähete. Ehkä taidan kumminkin odottaa seuraavaan käyntiin, ei se voi päivän tai viikon päälle olla?

Onneksi nyt paikat on kumminkin todistetusti auki ja sain clomeihin reseptin :) vaikka vasta ensi kiertoon ne kerkeää, niin onpa hommat ainakin vähän taas edenneet :)

6 kommenttia:

 1. Äh ja voih erikoistuva lääkäri...

  Onpa harmi, että sullakin oli noin kovin kivulias tuo toimenpide. Onneksi se on nyt ohitse ja onneksi oli toinen lääkäri paikalla. Ihana juttu, että putket oli auki ja kaikki hyvin! <3

  Millaisia ohjeita saitte kotiyritykseen?

  Mennään aika samaa tahtia nyt, kun meilläkin alkaa clomit ensi kierrossa. :)

  VastaaPoista
 2. Ei me saatu mitään ohjeistusta :o kukaan ei oo kommentoinut mitään meidän tahtia yhdynnöissä, vaikka vastasin lomakkeeseenkin, että vaan "ovulaation aikaan 1-3 krt."(Joskus ehkä muulloinkin ;)) Eli vois kai sitä enemmänkin olla, mut ei sitä ole ohjeistettu. Hoitaja yritti neuvoa leikkimieltä mukaan siihen touhuun, mietitte mikä sytytti alussa ja vaikka siivootte kämpän alasti, jos se sytyttää. Just :D

  VastaaPoista
 3. Niin mutta kirjoitit, että "sain reseptin clomifeneihin ensi kiertoon ja ohjeet kotiyhdyntöihin" niin luulin, että saitte niihin yhdyntöihin jotain ohjeita :D.

  Meillekään ei kukaan lääkäri/hoitaja ole mitään kommentoinut yhdyntöjen määrästä tai kysynytkään mitään siitä. Ainoastaan siitä oli puhetta silloin ihan ensikäynillä terveydenhoitajan vastaanotolla.

  :D Haha! En kestä, miten huvittavat ohjeet hoitajalta! Meillä taas hoitaja sellaisella ihanalla lässynlässynlää-äänellä kirkkain silmin kehotti olemaan samana päivänä yhdynnässä, kun oli tuo aukkari. Siinä makasin tokkurassa ja kipuisena sängyllä ja olin, että "joo okei". :D

  VastaaPoista
 4. Hyvä kun asiat etenevät mutta olipa kyllä ammattitaidoton tuo eka lääkäri! Mekin saatiin aikanaan yhdyntä ohjeet. Olikohan niin että kp 1-12 ei saanut olla yhdynnässä ollenkaan ja sitten sen jälkeen piti olla yhdynnässä joka toinen päivä aina kp 18 asti ja sit sen jälkeen ihan kuinka itte tykkää.... :D En nyt varmaksi muista mut jotenkin noin se meni.

  VastaaPoista
 5. tuon minäkin olen kuullut, että joka toinen päivä pitäisi pupuilla. Ja voihan niitä ovulaatiotestejäkin tehdä, mutta toisaalta siitä tulee vaan stressi, että jos ilman pärjää niin ehdottomasti kannattaa vaan nauttia hellistä hetkistä.

  Mun kokemuksen mukaan antavat aika nihkeästi yksityiseltä clomeja ilman seurantaa, mutta julkiselta suhteellisen helpolla.

  Täältä toivotaan täysillä, että clomit alkaa tepsimään!

  VastaaPoista
 6. Peikkomagneetti, juu näin mäkin oon ymmärtänyt että joka toinen päivä olisi hyvä. Meillä ainakaan ei liiasta yrittämisestä tää johdu.. :D
  Ja kyllä meillä siis on clomien kanssa normiseuranta, en vaan kirjoittanut tuohon koko ohjeistusta :)
  Kiitos tsempeistä!

  VastaaPoista