maanantai 23. joulukuuta 2013

Stressi-Erkki.

7+0. 

Pahoinvointi on laantunut, pariin päivään ei juuri ole ällöttänyt, aamuisin ehkä hiukan. Rinnatkaan ei ole niin pinkeät kuin aiemmin, yhtä isot ne on edelleen, aristavat vain aavistuksen.  Parina iltana on tuntunut kunnon repäisykipu kylkeä kääntäessä, viime yönäkin muistan havahtuneeni kerran, ja aina se tuntuu navan vasemmalla puolella. Tänään on pistänyt aivan navan viereen, samaan kohtaan kuin mistä on repäissyt. Alaselkä on kipeä, mutta voi johtua joulutouhuamisesta ja liikunnan puutteesta.

Tietenkin pahoinvoinnin loppuminen on pistänyt huolettamaan. Mies on positiivisena ja yrittää vakuuttaa että vatsassa kaikki on hyvin. Mutta pelottaa silti. Vielä on niin aikaista ja Lihis on niin pieni.

Huomenna oli tarkoitus kertoa vanhemmillemme, mutta pelottaa. Mies sanoi että meidän on pakko luottaa siihen viimeisimpään tietoon, että siellä on kaikki hyvin. Ja niin kauan kun ei kamalia kipuja eikä vuotoja, niin eikö siellä silloin pitäisi olla kaikki hyvin? 

Pari viikkoa, sitten on vasta Taysin varhaisultra. 

Ai niin, kävin neuvolassakin, 6+2, eli viime viikon keskiviikkona. Odotushuoneessa tuntui niin oudolta, tuntui että olen ihan väärässä porukassa, äitejä lapsien kanssa ja nuoria tyttöjä vatsat pystyssä.. Terveydenhoitaja oli mukava ja antoi kasan esitteitä ja varattiin nt-ultra ja lääkärikin. Ne on tammikuun lopussa. 

Mutta yritän nyt keskittyä joulun viettoon, ja olla ressaamatta, just joo.

Ihanaa joulunaikaa kaikille <3

3 kommenttia:

 1. Toinen stressierkki ilmoittautuu. Sen olen tässä huomannut, että tuntemukset tulevat ja menevät ja tulevat taas. Itselläni muistaakseni pahoinvointi laantui jonkin verran just noihin aikoihin. Uskon, että kaikki on hyvin emminkainen. <3 Ymmärrän kyllä ressin paremmin kuin hyvin, kun oma alkuraskaus on ollut yhtä stressiä.

  Me kerroimme mun vanhemmille eilen. :) Oli iloista!

  Täällä odotetaan jo nt-ultraa, joka on 2.1. Sitä ennen koitetaan viettää rauhaisa joulu. Rauhaisaa joulua teille. <3 Onneksi on noi miehet, jotka osaa rauhoittaa.

  VastaaPoista
 2. No ihan samaa stressi-erkkeilyä on harrastettu täälläkin, mutta mulla ainakin nuo oireet tulevat ja menevät, aaltoilua on päivien välillä ja yksittäisen päivän sisälläkin. Jos pääset ällötyksellä vähällä, ole tyytyväinen, sillä yleensä sen pitäisi helpottaa viimeistään viikolla 12, joillakin jo paljon aiemmin...mulla käynnistyi viikko 13 ja tuntuu välillä, että eikun pahenee :X. Ymmärrän stressisi, itse kärsin siitä myös, mutta tuo kotidobbleri on ollut minulle SUURI mielenrauhantuoja juuri tällä hetkellä. :) Kaikki on varmasti masussa hyvin niin kauan kuin vuotoa ja kipuja ei ole. Ihanaa joulua teille ja kertomiseniloa, meillä samat suunnitelmat <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos tuesta, ja niinhän se meni, että lievä pahoinvointi palasi seuraavana päivänä. Kai se huolestuminen kuuluu asiaan.
  Tsemppiä Helmi teidän nt-ultraan, varmasti ihana nähdä taas pikkuinen :)
  Viljonka, kiitos sinullekin. Pahoinvointi tosiaan vaihtelee, eilen tuli eka oksu, vaikka juuri aamulla siskolle puhuin kuinka helpolla olen päässyt pahoinvoinnin suhteen. Sain siskolta myös lainaan kotidopplerin, joka varmasti helpottaa sitten aikanaan, vielä en saanut mitään kuulumaan :)

  VastaaPoista