perjantai 30. syyskuuta 2011

Muutos suunnitelmiin?

Jollen raskaudu tästä kierrosta, jää yrittely pariksi kuukaudeksi. Tuntuu todella pahalta, haluaisin niin kovasti äidiksi, ja tietenkin kaikki mulle heti nyt.

Syy siihen on oma terveys. Mulla on ollut mystistä nivel- ja lihaskipua jo pari vuotta, ja olen nyt yhteensä 13 koeputkea antanut verta tutkittavaksi, ja ainoa mikä siellä on outoa, on tumavasta-aineet, jotka ovat positiivisia. Se saattaa merkitä alkavaa sidekudossairautta (SLE tai MCTD) tai sitten se ei merkitse mitään, sanoi reumalääkäri. Määräsi oxikloriinia, jota en uskaltanut heti aloittaa, sivuvaikutuksia peläten. Sanottakoon vielä, että muita oireita noihin sairauksiin liittyen ei ole...
Työterveyslääkäri kumminkin nyt sanoi, että kannattaisi aloittaa se lääkitys, kokeilla. Siinä sitten kysyin, että entäs jos tulee raskaaksi? Käyttö raskauden aikana ei ole suositeltavaa ilman painavaa syytä (jota mulla ei ole) ja ehkäisystä tulee huolehtia huolellisesti hoidon aikana... "entäs jos ehkäisyä ei enää ole?" tämän jälkeen lääkäri sanoi hiukan kuivasti, että pitää miettiä kumpi on etusijalla. Äänensävystä oli aistittavissa hienoinen ärtymys, että hemmettiäkö kyselet apua, jos näin olet päättänyt...

Juteltiin Miehen kanssa, Mies sanoi, että on kamalaa katsoa mua iltaisin nivelkivuissa ja tuskissani, mutta ei sekään ole mukavaa, mun raskaushaaveet ja -innon tietäen,  että se pitäisi laittaa jäihin.
Päätettiin (juttelin myös sairaanhoitajaystävän kanssa), että jos kokeilisi pari kuukautta sitä lääkettä, sen aikaa käyttäisi ehkäisyä, kattoo sitten.

Mutta vielä ei tartte ruveta lääkeitä syömään, odotetaan ensi viikkoon, tämä kierto loppuun, koska....

Nyt on kp 25, dpo 9 tai 10..

Eilen oli mielenkiintoista töissä. Aamupäivällä teki mieli kahvia, keitin itselleni kahvit, kahvin jälkeen iski todella huono olo, pyörin takahuoneessa, että menenkö oksentamaan vaiko en. Onneksi olin yksin töissä, sai rauhassa huilia sohvalla. Oksu ei onneksi tullut. Työpaikkaruokalan sadonkorjuubuffet odotti, sinnekään en ihan heti pystynyt menemään. Vessassa käydessä tuli hiukan jotain ruskeaa valkovuodon seassa, saattaahan se merkkailla ensi viikon menkkojakin?
Kotona tyhjensin tiskikonetta kun huono olo iski taas, vielä pahempana. En pystynyt täyttämään konetta loppuun, pakko oli mennä sohvalle elbailemaan, oksulta säästyin taas.

Mahaa on poltellut menkkamaisesti, mitä se ei yleensä kyllä tee ennen menkkoja. Ja jotain ruskeaa tuli vielä tänä aamunakin.
Pinna on kireä kuin viulun kieli: Eilen raivosin ensiksi sähköpostin edessä kun ikea family-tunnarit ei suostuneet toimimaan useista uusista salasanoista huolimatta ja kun autossa kerroin tätä asiaa Miehelle, puolihuutoa ja kirosanojen siivittämä, Mies sanoi varovasti: "On se hyvä että et mistään vähäpätöisestä asiasta raivoa..." Pakko oli hymyillä :)

Kävin kyllä eilen ostamassa pari testiä, mutta vielä en ole uskaltanut testata...

1 kommentti: