keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Tiputtelusta sen tietää.

Pitäisihän se jo uskoa, tiputtelu sen kertoo, menkat alkoivat tänään. Kierto oli ennätyslyhyt, 26 päivää. Viimeiset pari päivää olin melko rauhallinen, en viitsinyt testata, toisaalta kun kaapissa enää vain yksi viikkonäytöllinen testi, ja toisaalta siksi, että ei se testaaminen tulosta mihinkään muuttaisi.
Mutta siitä olen varma, että nyt siellä tapahtui jotain. Ja se joku ei jaksanut pitää kiinni. Yk19 ja ensimmäistä kertaa joku merkki siitä, että siellä jotain tapahtuu. Heh.

Lyhyt kierto on toisaalta hyvä juttu, toisaalta huono. Hyvä siksi, että nyt ovis siirtyi pari päivää aikaisemmaksi, joten teoriassa kerkeää sen just ja just hyödynnetään ennen reissua. Huono siksi, että nyt osuu sit menkat just polikäynnille. Mitä siellä ekalla kerralla tehdään, tehdäänkö sisätutkimus, pitäisikö siirtää sitä aikaa?

Mies kävi antamassa spermanäytteen, hyvin oli kuulemma suoriutunut, ei ollut suorituspaineita :) Kuulemma viikossa tutkivat, sitten kun tulokset valmiit, lähettävät laskun, kun lasku maksettu, saadaan tulokset. Kuulosti hassulta, onko tuo ihan normaali systeemi?

Ei tässä muu auta ku katse kohti seuraavaa kiertoa. Onneksi tulee se reissu, on jotain muuta ajateltavaa. Yllättävän hyvin sitä taas tän pettymyksen ottaa, ehkä tuo että tietää polikäynnin tulevan, että apu on tulossa :) Saa nähdä kuinka koville sitä sit ottaa pettymykset hoidoissa, se voi olla toinen juttu.

7 kommenttia:

  1. Joo tuo spermanäytteen tutkimissysteemi on ihan normaali. Kannattaa varautua sitten siihenkin että maksamisen jälkeen voi mennä toinenkin viikko ennen kuin ne vastaukset saa itelleen.

    VastaaPoista
  2. Jo tuli tänään lasku, nopeeta toimintaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh no olipa kyllä! Meillä muistaakseni meni lähemmäs kaks viikkoa koko prosessiin. :O

      Poista
  3. Mulla olis sattunut olemaan menkat just ensikäynnillä, mutta siirsin niitä terojen avulla päivää myöhemmäksi. Mainitsin tästä lääkärille ja siihen hän sanoi, että "kovin ystävällistä, mutta ei olisi ollut välttämätöntä, koska ensimmäisellä kerralla vaan katsotaan miltä siellä näyttää". Tutkimukset jatkuu ensikäynnin jälkeen joka tapauksessa kierron kartoituksella, joten ainakin itse jäin käsitykseen, että menkat ei olisi haitannut mitään.

    VastaaPoista
  4. Sama käsitys, että ekalla käynnillä käydään läpi taustat ja muu terveystilanne molemmilta. Ultran osalta katsotaan ovatko perusrakenteet kunnossa; kohtu, munasarjat ja ovatko näkymät kirtoa vastaavassa vaiheessa. Erikseen sitten tehdään esim. munanjohtimien aukiolo kaikututkimus (sonosalpingogarafia), jos se nähdään tarpeellisena.

    Minullakin helpotti, kun tuntui että mukaan yrittämiseen tuli tietoa ja osaamista klinikan ja sympaattisen lääkärin toimesta. Peukkuja pystyyn tämän kevän osalta : )

    VastaaPoista
  5. Hei voitit tuon minun järjestämän arvonnan! Laita minulle vaikka spostilla tähän osoitteeseen: mariia.nieminen@gmail.com tietojasi niin laitan tikut tulemaan postissa! :)

    VastaaPoista
  6. Anonyymi, mäkin mietin et jos ois siirtänyt menkkoja, mutta tähän hätään ei mulla oo mitään lääkettä millä siirtää :) Soitin polille ja yritin siirtää aikaa,mutta kuulemma ensikäyntiajat on niin kortilla, että ei aikaa vaihdeta. Ensikäynnillä tosiaan ultrataan munasarjat sisäkautta, mutta hoitsu vakuutti että kuukautiset ei haittaa, ja käski olla huolehtimatta, kaikkeen on totuttu :) mut on se silti yyh..

    Blueberry, joo näin se taitaa mennä. Oishan se vaan mukavampi olla vuodotta siellä tutkimuspöydällä. Mutta tosiaan, on ne varmaan kaikkea nähneet, yhdet menkat sinne tai tänne. Ja mukavaa tosiaan ku saa ammattilaisen tähän avuksi :)

    Maria, mä laitoinkin sulle postia! :) hihii, kiitoksia jo etukäteen, arvonnoissa on aina kiva voittaa :)

    VastaaPoista