perjantai 23. joulukuuta 2011

jos sitä rauhoittuisi...

Täytyy heti alkuun myöntää, että jo alkaa riittämään tätä touhotusta, joko sais vaan olla? Eilen paistettiin kinkku, raivasin, järjestelin ja siivosin, paketoin, levittelin vähän lisää joulukoristeita, kävin lahja- ja ruokaostoksilla kahteen kertaan, kävellen ja autolla, jäin jumiin autopesuun..

Olen useasti käynyt pesettämässä auton Nesteen pesukadulla, se missä auto ajetaan "liukuhihnalle" ja se liikkuu itsestään pesun läpi. Luin ohjeet olevinaan tarkkaan ja keskityin siihen, etten vedä automaattisesti käsijarrua päälle. Laitoin ykkösen silmään. Pesuaineet suihkusi päälle ja homma lähti käyntiin. Ei kumminkaan ihan niinku piti, koska auto ei liikkunut. Ratti kyllä pyöri ympyrää, mutta auto junnasi paikallaan. Näen kauempana edessä vesisuihkut, jossa mun pitäisi olla.. Takana näkyy jo toinen auto tulossa pesuun, mä en liiku, ratti pyörii mutta auto vaan jumittaa hihnalla. Paniikki rupesi iskemään kun mitään ei tapahdu. Soitanko jollekin, enhän mä voi autosta poistua... 
Hetken päästä rupesi summerit huutamaan ja punaiset valot vilkkumaan, ja laite onneksi pysähtyi. Myyjä tuli pesuhalliin, ja sanoi, että sun pyörät on ihan linkussa. Minä tietysti ihan nolona: ku tää kone ne käänsi... Onko sulla käsijarru päällä? ei ole, on vaan ykkönen silmässä. Myyjä sanoi, että joissain uudemmissa Toyotoissa saattaa mennä sähköinen käsijarru joskus päälle, että laita auto käyntiin ja vaihde vapaalle, mene sillä tavalla pesu loppuun. Kas kummaa, pääsin pesun kunnialla loppuun ja autosta tuli kuin uusi!
Olin tähän asti siinä uskossa, että se oli auton vika, mutta kun tuossa googlettelin, löytyi pesuohjeet, jossa sanotaan että pidä vaihde vapaalla, älä laita käsijarrua. eh. Myyjä oli joko hienotunteinen ja syytti autoa, tai sitten oikeasti tyhmä. Veikkaan jälkimmäistä ;)

Illalla olinkin sitten niin poikki ja rikki kaikesta touhuamisesta, että pötköttelin vaan sohvalla. Eli en mäkään koko päivää jaksa joulunatseilla ;) 
 
kuva weheartit

Tälle päivää on enää parin paketin paketoinnit, siivouksen viimeistely (eli keittiön siivous..), loppujen joulutervehdysten leipominen (ei pitäisi olla iso homma..) ja jälkkärin tekeminen huomiselle. Illalla pitäisi käydä vielä hakemassa kaveripariskunnalta avaimet ja kukkien kasteluohjeet, koska lähtevät tapaninpäivänä jenkkeihin... Huh, vielä tän päivän ku jaksaa, ni sitten rauhoitun. Lupaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti