keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Ja tästä se lähtee!

Kävimme eilen polilla suunnittelemassa tulevaa. Vähän jäi valju fiilis, johtunee omasta olosta, mutta olisi ollut kiva, jos hoitaja tai lääkäri olisi kysynyt vointia tai miten jaksan. Tuolla polilla ei siis ole ketään psykologia tai muuta, kenelle jutella henkisestä jaksamisesta. Aluksi en sitä kaivannut, mutta nyt alkaa huomaamaan, että se olisi ihan mukavaa jutella jollekulle kun alkaa kiristämään ainainen epäonnistuminen.

Mutta sitten asiaan. Mennäänkin siis pitkällä kaavalla. Eli Synarelan sumutuksen aloitan JO nyt sunnuntaina, ja sumuttelen aamun illoin ja 4.11 on kontrollikäynti ja toivottavasti uutta kiertoa jo viikko takana. Sit alkaa pistelyt, jossain välissä taas kontrolliultra ja punktio osuu joko viikon 46 loppuun tai 47 alkuun. Kuulostaa helpolta, eikö?

Muuten ihan jees tunnelmat, kivaa et päästään vihdoin tositoimiin. Jännittää tietty punktio ja hormonien sivuvaikutukset. 

Nyt ei pää toimi työpäivän jälkeen enempää tekstiä tuottaakseni, mutta onpahan kirjoitettu muistiin asiat. Muita pitkällä kaavalla menijöitä?

7 kommenttia:

 1. Onnea matkaan! En tiedä onko meillä lyhyt tai pitkä kaava meneillään olevassa ICSI-hoidossa, mutta melko samanlaiselta kuulostaa. Meidän punktio koittanee ehkä ensi viikolla, jahka nyt päästään ensin ultraan katsomaan onko tarpeeksi kasvaneita tapauksia...

  En tiedä missä paikassa käyt hoidoissa, mutta itse olen huomannut että on todella paljon hoitajan ja lääkärin persoonasta kiinni millaisen vastaanoton saa... Mulle tarjottiin epäonnistuneen hoidon jälkeen kesällä mahdollisuutta keskustella psykologin kanssa, mikä oli huomionarvoista. Toki tuollaista voi varmaan halutessaan koittaa kysyäkin hoitoklinikalta?

  Peukut pystyyn! :)

  VastaaPoista
 2. No niin, siitä se lähtee! Varmasti hyvä fiilis, kun päästään vihdoin tositoimiin (ja tehokkaampiin toimiin!). Paljon onnea matkaan emminkainen! <3

  VastaaPoista
 3. Hurjasti onnea matkaan! Toivon teidän mukananne, että kaikki menee hyvin. <3

  Me ollaan käyty yksityisellä hoidoissa, eikä minultakaan kukaan lääkäri tai hoitaja ikinä kysellyt henkisestä jaksamisesta. On siis varmaan tosiaan hoitavan henkilön persoonasta kiinni, miten huomioi asiakkaita, niin kuin Belly tuossa sanoi. Minäkin vähän toivoin niitä kysymyksiä; olisi ollut pieni mutta kaunis ele henkilökunnalta. Ehkä monet kysyvät vasta sitten, kun näkevät, että potilas on jo ihan romahtamispisteessä.

  VastaaPoista
 4. Meillä mentiin pitkällä kaavalla. Synarelasta tuli päänsärkyä viimeisellä viikolla ennenkuin piikitykset alkoi, muuten en ihmeemmin oireita kokenut...mitä nyt hormoonihirviöksi muutuin alkionsiirron jälkeen...hirviö taidan vieläkin olla, ilman hormooneja vaan :/

  VastaaPoista
 5. Voi, viime teksteistäsi paistaa väsymyksesi. Psykologille jutteleminen auttaisi varmasti asiaa. Me saimme polilta listan lapsettomuuteen erikoistuneista psykologeista. Kannattaa kysellä, josko teilläkin siellä olisi jotain listaa niistä. Hinnat toki olivat aika kovat (pääkaupunkiseudulla), mutta pieni hinta varmasti siinä mielessä jos on riski palaa loppuun. Hinnat pyörivät siinä 40-80 €/h.

  Oikein kovasti jaksamista sinulle! <3

  VastaaPoista
 6. Pitkän aikaa sivusta seuranneena nyt vasta uskallan kommentoida.

  Mun kokemukset punktiosta on tosi hyvät, sain semmosetkin hevosannokset lääkkeitä. Kipu oli mitä eniten pelkäsin, mutta turhaan.

  Mä toivon todella teille onnistumista.

  VastaaPoista
 7. Belly, kiitos tsempeistä :) jollei tämä stressi töissäkin jo helpota, niin täytyy ottaa asia puheeksi polilla. Taysissa siis käymme.
  Helmi, kiitos :)
  Silmu, kiitos sinullekin :) meille sanottiin jo ensikäynnillä, että psykologia ei ole käytettävissä, ja jotenkin ymmärsin, että joskus on sielläkin ollut.
  Feeniks, katsotaan miten mä sekoan ;)
  Helistellen, nyt on jo vähän paremmat fiilikset. Töiden aiheuttamaa väsymystä myös osaksi. Mutta jos olo pahenee ja jatkuu, niin varmasti hakeudun, kiitos <3
  Muru, kiitos kun kommentoit sieltä taustalta :) täytyy pyytää kunnon tropit :)

  VastaaPoista