torstai 18. huhtikuuta 2013

Turha reissu?

Tänään oli clomiultra. Bussissa matkalla sinne laitoin miehelle viestiä, kun ei työkiireiltä mukaan päässyt, että pärjään kyllä, vaikka jännittää, aavistuksen turhalta tuntuu tällainen seurantaultra. Kuinka ollakaan, ultrassa näkyi vasemmalla puolella joku 14mm ja toinen pienempi. Oikeaa puolta katsoessa lääkäri sanoi että oho, täällähän nyt onkin näitä. 4 isoa munarakkulaa, jotain 17mm kipale. Ilmankos on vähän masussa tuikkaillut.
Eli, clomit toimii minulla näemmä liiankin hyvin ja yrityksen osalta tämä kierto pitäisi jättää nyt väliin kaksos- tai kolmosriskin takia. Great. Kyllähän se itku siinä tuli, vaikka yritin olla urhea. Lääkäri ei osannut oikein lohdutella, muuta kuin että "positiivista, että siellä jotain tapahtuu".
Ensi kierrossa kuulemma vielä clomit vaikuttaa, niitä on turha syödä, joten seurantaultra taas kp10-12, ja sit tehtäisiin inseminaatio.
Sisko ja ystävä (hoidoissakin itse käynyt) ehdotti, että entä jos sitä ei kuuntele lääkäriä, ottaa sen riskin? ;) Samaa rupesin miettimään, että mikä on todennäköisyys että nyt tärppää, jos ei oo kerta puoleentoista vuoteen tärpännyt?!
Oonko mä nyt ihan pöhlö ku edes mietin lääkärin kiellon uhmaamista? Tai sit jos käytetäänkin kumia ja se meneekin rikki? ;) nimim. epätoivoinenko?

3 kommenttia:

 1. Oho ja voih! Minäkin olen lukenut "jostain", että clomit vaikuttaisivat vielä seuraavaan luomukiertoonkin. Jotkuthan kai syö vain joka toinen kierto clomeja. Harmi, että siellä olikin liian monta isoa rakkulaa.

  Kiva, että teillä inseminaatio tulossa pian! Toivottavasti se toisi avun, jos ei pelkällä clomifenilla onnistu.

  Te teette omat ratkaisunne riskien suhteen. :) Et ole pöhlö. Varmaan jokainen miettisi samaa vastaavassa tilanteessa. Itseä ei pelottaisi kaksoset, mutta kolmoset kyllä...

  VastaaPoista
 2. No sama, kaksoset ei pelota niin paljon. Äiti on kaksonen, ja on "pelotellut" mua pienestä pitäen, että kun suvussa on geeniä ni voipi napsahtaa mullekin.. Mutta äiti ei ehkä tarkoittanut näin :D

  VastaaPoista
 3. Mä olen ymmärtänyt, että Suomessa ei hedelmöityshoidoissa oteta mitään riskejä tulevan raskauden suhteen ja kaksoisraskaus on aina riskiraskaus (ja kolmois, siksi lääkäri on varmaan sinulle noin sanonut. Siksi esim. huippuluokan top-alkioitakaan ei siirretä kohtuun kuin yksi. Lääkäri ei vaan nyt voi tuossa tilanteessa sanoa, että yrittäkään raskautta.

  Ns. suvussa kulkeva kaksosuus liittyy juuri tuohon munasolujen kypsymiseen. Normaalistihan niitä kypsyy vain yksi, mutta jos on suvullista taipumusta kaksosuuteen, voi juurikin kaksi munasolua kypsyä kerralla. Jos teillä on suvussa tätä taipumusta, niin ehkäpä juuri siksi nuo clomit vaikuttivat sulla niin hyvin... Who knows...

  Toki itse sinun on ratkaistava, otatko esim. sen kolmoisraskauden riskin, joka siis on ihan mahdollista. Tuttavillamme on kolmoset ja en voi sanoa, että olisin kateellinen.

  t. Lukijasi

  VastaaPoista