torstai 14. elokuuta 2014

40+3.

Laskettu aika oli ja meni. Tässä alkaa pikkuhiljaa turhautumaan, mutta oon ymmärtänyt, että se kuuluu asiaan. Ja sit on nämä ystävät ja sukulaiset, jotka tiedustelevat vähän väliä, mikä meno, jokojoko.. Hyväähän kaikki tarkoittaa, ja nuo kyselyt kuuluu asiaan.. Ystävän kanssa puhuin, ni hän lohdutti, että nauti nyt, kohta ei kukaan oo kiinnostunut sun voinnista, vaan kaikki pyörii vauvan ympärillä :D

Edelleen tuntuu epätodelliselta että meillä on kahden viikon sisään uusi perheenjäsen, huh! En malttaisi odottaa, että pääsen suukottelemaan tuota masumöyrijää... Oon yrittänyt puhella vatsalle, että täällä ulkopuolella olisi paljon enemmän tilaa möngertää, mutta vielä ei ole poika samaa mieltä, ilmeisesti siellä on niin hyvä olla :)


Päivät alkavat tosiaan käymään vähän tylsäksi. Ei sitä jaksa siivotakaan koko aikaa. Joten päätin tehdä ristiäiskakkuun tossut valmiiksi. Haluaisin tehdä kaikkea lisääkin, näperrys oli niin kivaa! Oli muuten ensimmäinen yritys tehdä tuollaisia (tai koristeita sokerimassasta ylipäätään), ja aika hyvin ne onnistui, jotain parannettavaa jäi kyllä ensi kertaan.. 

Kävin tänään toivottavasti viimeisellä neuvolakäynnillä. Ensi viikon maanantaille on kyllä vielä aika, ja yliaikaiskontrolli on ensi viikon lopulla (41+4?), toivotaan ettei tarvitse mennä.. Käynnistys on sit joko heti kontrollikäynniltä tai viimeistään seuraavalla viikolla.

Kerrotaan nyt sit kaikki speksit neuvolakäynniltä, vähän niinkuin loppuyhteenvetona, kumminkin unohdan ensi maanantailta päivittää, jos sinne asti päästään.
Pissa puhdas, niinkuin aina on ollut.
Verenpaineet oli  125/88, siinä ne pyörii, vähän on alapaineissa nousua loppua kohti, mut ei mitään ihmettä.
Painoa on tullut raskauden aikana liikaa, 25,5kiloa. Auts. En selittele, liikaa herkkuja ja liian vähän liikuntaa.
Turvotuksiin sain nyt loppuvaiheessa yhden plussan. Aika helpolla olen päässyt. Vaikka oli helteetkin.
Sf-mitta 38cm. Koko ajan ollaan menty yläkäyrällä, nyt viime kerrat on pompsahtaneet yläkäyrän yläpuolelle. On kuulemma kasvanut selkeästi nyt loppuvaiheessa. Vielä muutama viikko sitten sanottiin, et poju on siro, ei mikään jättiläinen. Nyt terkkari epäili, että olisi 3,5kg, alle neljä kumminkin. Eli aika perus? 
Vauvan sykkeet on olleet 140-150, tänään taisi nukkua, +135. 
Liikkeet ++
Raivotarjonta, tosin ei vielä täysin kiinnittynyt.

Merkkejä lähestyvästä synnytyksestä olen yrittänyt bongailla, limatulppaa onkin irronnut jo parin viikon ajan, ja aavistuksen kipeitä supistuksia on ollut reilun viikon. Supistukset ovat epäsäännöllisiä ja lopahtavat aina yöksi. Jotenkin kuvittelen, että lähtö tulee yöllä, yöllisillä vessareissuille odotan et millon vedet holahtaa, tai milloin herään supistuksiin. Aamulla olen ihan pettynyt, että eikö taaskaan tullut lähtö. Nauroinkin miehelle toissailtana, että tää on kuin päiväni murmelina, joka aamu on, että taasko on samanlainen päivä edessä, kotona haahuilua tiedossa...

Just tänään sanoin miehelle, että oon kyllä voinut tosi hyvin nyt raskauden aikana, ei mitään suurempia vaivoja, vaikka kaikki asiaan kuuluvat on ollutkin. Oon jaksanutkin suht hyvin, nyt viime aikoina tosin beibe on niin alhaalla, että häpyluu tuntuu räjähtävän ja alaselkä nyt on ollut koko raskauden ajan kipeä. Käveleminen on aikamoista vaappumista nykyään :D valitan kyllä miehelle kaikkia vaivoja, ei se välttämättä jaksa edes katsetta koneelta nostaa jos jotain ulahdan sohvalta noustessa :D 
Kovasti mieskin jo odottaa, että syntyisi jo. Vielä viime viikolla sitä selvästi hirvitti, ja jännittää edelleen toki, onhan tää iso muutos joka tulee. 

Täällä oltaisiin jo ihan valmiita, että tervetuloa vauva meidän elämään <3

4 kommenttia:

 1. Voi miten kiva lukea sun kuulumisia loppumetreiltä! Mulla oli ihan sama: ajattelin joka yö nukkumaan mennessä, että alkaakohan se tänä yönä... ja yhtenä yönä (40+3) se sitten tosiaan alkoi. Mun mielestä kyllä kuulostaa vähän siltä, että ei sunkaan enää tarvitse kauhean pitkään odotella. ;)

  Aivan ihanat tossukat olet väkertänyt! <3 Koeta vielä lepäillä ja kerätä voimia, ja sitten paljon tsemppiä synnytykseen!

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä tsemppiä! Äkkiä onkin taas ihan uudenlainen elämä. ;) Kohta neuvolassa käydäänkin tyyppi vaunuissa, ei enää mahassa jne! Riittääkö maito, onko sopivasti vaatetta.. :D Paavon napatynkä irtosi äsken! Jee, kohta pitää varmaan mopo ostaa. :P

  VastaaPoista
 3. Ihanat noi tossut! Voi vitsi!
  Kauheasti tsemppiä täältäkin loppurutistukseen :) Ihan kohta teitä on kolme!

  VastaaPoista
 4. Siellä taitaa olla jo pieni sylissä:)

  VastaaPoista