maanantai 10. helmikuuta 2014

14+0

Viime yö meni levottomasti, selkä, kyljet ja vatsakin kipeänä. Muistin taas että ehkä tuota selkää pitäisi jumpata oikeasti säännöllisesti. Kyllä siitä puhuttiin viime viikon Aslakissakin. Joka meni mahtavasti, missään kohtaa raskaus ei ollut ongelma. Kehonkoostumusmittausta ei tosin voinut tehdä. Mutta muuten ergometritesti ja lihaskuntotestit näyttivät kunnon olevan vähintäänkin hyvä :)

Tänään on sitten koko päivän alavatsassa ja selässä tuntunut kipua. Painetta, vihlomista. Aikaisemmin kohdun kasvukivut ovat olleet yksittäisiä vihlaisuja, mutta tänään koko päivän on tuntunut jotain. Pahinta se on ollut istuessa. Ajattelin, että johtuuko se, että aamulla vedin vanhat farkut kumppariviritelmällä pitkästä aikaa jalkaan, ja nekin painoi vatsaa, loppupäivän olinkin housut kokonaan auki, pitkän topin peittäessä paljaan vatsan. Mutta ei, koko illan kotihousuissa sama. Pieni selän jumppaaminen auttoi kyllä selän kipuihin.

Myönnän, että pelko on vähän hiipinyt niskaan, onko tuolla varmasti kaikki hyvin :/ jos huomenna vielä tuntuu näin pahalta, yritän saada neuvolasta jotakuta kiinni. Hiton kotidoppleri, en ole silläkään sydänääniä saanut kuulumaan, sisko tosin sanoi, että ei hänkään saanut. Pari kertaa on kuulostanut siltä, että joku vilahtaisi dopplerin ohi, vaikka doppler tosiaan ihan paikallaan. 

Kerroin tänään esimiehellekin, ja taas ehkä itse kuvittelin asian olevan suurempi ongelma. Esimies sanoi, että "sit hankitaan sulle sijainen". Heh, kuvittelin, että oisin korvaamattomampi ja poissaoloni aiheuttaisi edes pienen kaaoksen ;) 

Voi hitsi, toivotaan, että huomiseen mennessä kivut olisivat helpottaneet :/

5 kommenttia:

 1. Itseäkin säikäytti tuossa äskettäin just se, kun kivut olivat jatkuvia. Senhän takia kävinkin siellä avoimessa neuvolassa ja lopulta lääkärissäkin. Eipä kivuille oikein muuta syytä löydetty kuin kohdun kasvu. Ja menivät ne sitten ohikin. :) Mutta ihan hyvä, että kävin juttelemassa asiantuntijalle, ihan oman mielenrauhani takia. Täytyisi vaan muistaa, että kohdun kasvu ja paikkojen venyminen aiheuttaa kaikenlaisia kipuja.

  Hyvää mieltä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin meni kivut eilisen aikana ohi, pieniä repäisyjä tuntui istumasta noustessa, iltaa kohti nekin loppui. Meinasin että tänään soitan neuvolaan jos en aamulla saa dopplerilla mitään kuulumaan, ihan oman mielenrauhan vuoksi, mutta aamulla sydämen syke kuuluikin :) helpotti kyllä oloa :)

   Poista
 2. Minä sain kyllä jo noilla viikoilla kotidopplerilla sykkeet kuuluviin,ootko varmasti koittanut riittävän alhaalta?Siis ihan lähes bikinirajasta?Soita ihmeessä neuvolaan huomenna,odotuskin on mukavempaa kun ei tarvitsi murehtia:)

  VastaaPoista
 3. lisäys edelliseen,sitä doppleria saa tosiaan ihan liikutella siellä alavatsalla,vauva on vielä niin pieni että pääsee pakoon:)..mä olin ihan hysteerinen koko odotuksen ajan ja pelkäsin että jokin menee pieleen,kotidopplerista tuli todellinen ystävä ja lopputulos makoilee nyt tuossa vieressä,poika 5kk..eiköhän sielläkin mene kaikki hyvin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuosta bikinirajavinkistä, ilmeisesti en tarpeeksi alhaalta osannut niitä etsiä vaikka alhaalta olen etsinytkin, senteistä se oli kiinni :) illalla luin vielä vinkin että rakko kannattaa olla täynnä, painaa kohtua parempaan asentoon. Näillä vinkeillä sain kuin sainkin sykkeen aamulla kuulumaan :)) luulin myös että minulla on makkaraa kohdun päällä niin paljon, että sekin vaimentaa, vaikka onhan tuo alavatsa jo kovempi :) mutta nyt on olo helpottuneempi, pyörin jo yöllä hermostuneena ilman unta kun mietitytti :)

   Poista