torstai 24. heinäkuuta 2014

Baby showerit ja viimeinen lääkärineuvola.



Kävin eilen (37+2) lääkärineuvolassa, ja kuten arvata saattaa, kesäsijaislääkäri oli vuorossa. Onneksi kysyin terkkarilta (joka sekin sijainen), että katsoo vauvan asennon ja arvioi vähän kokoa. Asento oli, niinkuin tiesinkin, edelleen raivotarjonta, pää liikkui vielä vähän, että ihan täysin ei ole kiinnittynyt. 
Pissa puhdas, verenpaine ok, painoa tullut viime käynnistä +1200g/vko! On kyllä nyt turvotustakin, kiitos helteiden... 
Lääkäri oli ihan mukava, ja kuulemma tehnyt äitiysneuvolasijaisuuksia, mutta silti vähän jäi tyhjä olo käynnistä. Kyseli olenko miettinyt synnytystä ja kivunlievityksiä. Varmaan olisi pitänyt olla epävarmempi tai jotenkin kysellä asioista, kun vastasin vain, että ajattelin olla "go with the flow", että kyllä ne kertoo siellä mitä tehdään. Enkä kieltäydy mistään kivunlievityksestä. Eipä lääkäri sitten enempää kysellyt/kertonut. 
Kysyi onko ollut supistuksia, vastasin että jotain menkkamaisia kipuja, erilaisia kuin aikaisemmin, mutta ei niillä selkeää alkua eikä loppua ole ollut.. lääkäri vain naureskeli, että heh heh, no ei sulla sit oo ollut... 
Sisätutkimuksessa lääkäri mutisi, että kohdunsuu on pehmentynyt ja kohdunkaula vähän lyhentynyt...  Kysyin, kuinka paljon? No, on se lyhentynyt, on nyt ehkä nafti kolme senttiä... 4cm lukee vkolta 12+1. 
Otti se streptokokkinäytteen ja kuunteli sydänäänet nopeasti (+150) mutta eipä sitten muuta.. 
Eli kai tässä sitten vaan odotellaan, että jotain tapahtuu, mutta ilmeisesti paikat ei näytä siltä, että mitään tapahtuisi hetkeen? Ja kyllähän se synnytys jännittää, viime viikolla käytiin Taysissa tutustumassa, ja huh kun rupesi konkretisoitumaan tuleva synnytys. Niin, että se tosiaan pitää synnyttääkin? 

Viime sunnuntaina oli the baby showerit <3 
Oli aivan ihana päivä! Tiesin ajankohdan, ja vieraat, muuten kaikki tuli yllärinä. Ihania ystäviä oli paikalla kymmenisen kappaletta (mukana myös tuleva mummo ja kummipoika) ja olimme meidän pihasaunan terassilla, mä sain onneksi istua varjossa :) oli hyvää ruokaa ja kuohuvaa. Leikkeinä oli hedelmäsoseiden maistelua ja arvostelua, vieraiden vauvakuvien arvuuttelua, ja vieraat saivat tehdä veikkauksia syntymäpäivästä, kellonajasta, pituudesta, painosta ja nimestä :) hauskoja nimiveikkauksia tuli kyllä, ja montaa niistä nimistä on pyöriteltykin mahdollisina ehdokkaina :) kaikki ajankohta veikkaukset oli elokuun puolella, vaikka niin toivon, että tää vois syntyä jo heinäkuun puolella.. 
Tuo kollaasin viimeinen kuva on otettu sunnuntaina illalla, kun sisko ja mummo huomauttivat, että nyt on maha laskeutunut ja kiireisen päivän jälkeen (harjoitus)supisteli niin kovasti, että vatsa oli tuollainen puikula. 
Sain (tai siis vauva sai..) ihan kamalasti lahjoja! Vaippakakun, jossa vaippojen lisäksi liivinsuojia, Lansinohia, rintakumit, suklaata, bodyn, harsoja, pesunesteen, ruokalapun.. Samassa paketissa oli myös rintapumppu! Sain siskolta ja mummolta ammeellisen tavaraa, vaatteita (osa oli meidän vanhoja lapsuudesta, mutta myös uusia),  Kimperin kantoliinan, Manducan ja koska sisko on kosmetiikkamyyjä, tuli tulevalle äidille myös kauneudenhoitotuotteita, mm. Lancomen putsarit, YSLin valokynää, Chanelin ripsiväri, Rubinsteinin silmänympärysvoide ja jotain seerumeita.... Sit sain kierrätyksenä tuollaisen kattoon kiinnitettävän kehdon, matkasängyn ja itkuhälyttimen... Sain myös kassillisen kummipojan vanhoja tuttipulloja ja mummo oli vielä hankkinut imetystyynyn ja Gracon matkarattaat! Osa tavaroista olisi tullut jokatapauksessa kierrätyksenä, että ei kaikki tosiaan ollut uutta :)
Mutta aivan ihania lahjoja, ja hyvin olivat kuunnelleet kaikki tarpeet! Eihän mun tartte enää shoppailla oikeastaan mitään, kaikki taitaa olla valmiina? Pinnasängyn reunapehmuste puuttuu, ja sen käytöstä/tarpeellisuudesta taidetaan ollaan montaa mieltä? 

En malttaisi odottaa, että saamme pojan syliin. On se vaan hurjaa, että ollaan näin pitkällä. Se on tuossa vatsanahkan alla, niin lähellä, mutta silti vielä kaukana. Käsittämätöntä. Pienestä kantapäästä pystyy ottamaan melkein kiinni, kun se potkii kylkeen. Mies juttelee iltaisin mahalle ja silittelee, ja töistä tullessa kysyy, miten sen poika jaksaa? Voi että, me rakastetaan sua <3 


5 kommenttia:

  1. Ihanaa, ihanaa! Kaikkea hyvää loppuodotukseen! :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla että jotain muutakin aavistuksen kypsyttää nämä kesälekurit.... TIEDÄN että jokaisen täytyy omalla alallaan harjoitella ja kukaan ei ole seppä syntyessään, mutta onhan tämä mahassa oleva vauva niin mahdottoman spesiaali ja tärkeä sitä haluaa vain parasta joka suhteessa. Itse sain viimeksi riisua kolme kertaa (välissä vaihdettiin aina huonetta kun oli huono ultralaite tms.) ja käydä maate ja aina vain jäi epäselväksi kohdunsuun tilanne ja mitta. Toki se tuntuu erilaiselle kun olen uudelleensynnyttäjä, mutta juuri siitä syystä se olisi mua eritoten kiinnostanut kun nyt jo rv30 supistelee ihan reippaasti. No, viikot alkaa olla sen verran hyvät ettei hirveästi huolestuta.

    Kaikkea hyvää loppuodotukseen :) ja ihania hetkiä tuoksuvan käärösi kanssa, muista että valvominen on väliaikaista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää lääkäri oli viel ihan kokeneen oloinen, ikää 50+ ;) harmi et sullakin huonoja kokemuksia neuvolalääkäristä.. Mut palkinto varmasti kaiken tän arvoinen! <3

      Poista
  3. Kivoja kuvia Baby Showereista! :) Ja täällä meillähän koko "prosessiin" kuuluu vain yksi lääkärineuvola, olikohan vkolla 28... :D No sf-mitan myötä pääsen tosiaan äitipolille tsekkaukseen. Mutta siis on kyllä todella vaihtelevat käytännöt ympär suomineitoa!

    VastaaPoista